25-åring mördad i natt

En man gripen för mord och mordförsök.

Linköping2015-11-26 06:42

Två män misshandlades så svårt att en av dem avled senare av de skador han fick och en annan man vårdas för livshotade skador på sjukhus. Under dagen grep polisen en man för mord och mordförsök.

- Jag kan nu bekräfta att vi har gripit en man i 25 till 30 års ålder för mord och försök till mord på den längre misstankegraden och vi får nu se vad åklagaren beslutar i frågan om vi ska hålla honom kvar eller att han ska gå fri, berättar polisens presstalesman Thomas Agnevik som även gör klart att samtliga inblandade personer är kända sedan tidigare av polisen.

Skadad ringde
Det var vid klockan 01.00 fick SOS Alarm ett samtal om att det fanns två allvarligt skadade män i centrala Norrköping. Både Räddningstjänst, polis och ambulans var snabbt på plats och snart påträffades den ena mannen utanför en bar på Prästgatan. Den andre mannen hittades strax utanför ett parkeringshus på Repslagargatan berättade polisens presstalesperson Fredrik Kliman i ett tidigt skede av utredningen. Det visade sig senare att det var en av de allvarligt skadade männen som själv ringt 112 för att påkalla hjälp. Det båda männen fördes till sjukhus så fort det var möjligt.

Dog på natten
När de kom till sjukhuset ska båda männens tillstånd varit livshotade och vid 04.00-tiden meddelade polisen att en 25-årige mannen avlidit till följd av de skador han åsamkats. En 27-årig man ska enligt uppgift opererats akut och hans tillstånd är alltjämt allvarligt. Linköpings Tidning erfar att de båda männen ska ha blivit knivskurna men det är en uppgift som polisen inte vill bekräfta. Polisen rubricerar det inträffade som mord och mordförsök.

- Att vi nu grep an man för mord och mordförsök beror både på att vi fått tips och på att vi bedrev spaning i området där saker och ting pekade i ett visst håll. Mannen är som jag sa tidigare känd hos polisen men inte för så här grova brott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om