255 nya P-platser i stadskärnan

Linköpings befolkning växer och behovet av en fungerande transportapparat blir större och mer komplicerad. Tillgången till parkeringsplatser i och strax utanför stadskärnan är alltid aktuell men nu har Linköpings cityring begåvats med 255 nya P-platser i ett parkeringshus vid universitetssjukhuset och i markparkering bredvid Folkungavallen.

Ytterligare 55 nya parkeringsplatser vid Simhallen är färdigställda.

Ytterligare 55 nya parkeringsplatser vid Simhallen är färdigställda.

Foto:

Linköping2014-02-03 07:46


I förra veckan öppnade kommunala parkeringsbolaget Dukaten 55 nya platser vid parkeringen Simhallen och det dubblerar antalet platser i området. Totalt blir det nu ett 100-tal parkeringsplatser tillgängliga varav två är reserverade för handikappade.
Parkeringen är en så kallad P-15 med en grundavgift på 15 kr för 3 timmar och därefter 10 kr per timma.
En biljett som köpts vid Simhallsparkeringen gäller på samtliga parkeringar som har avgift P-15 och det är även möjligt att köpa 21-dagarsbiljetter.
- Efterfrågan på parkeringsplatser vid Simhallen är stor och vi är glada över att nu kunna erbjuda mer än dubbelt så många platser.
Parkeringen används i dagsläget framför allt av besökare till Simhallen och arbetsplatspendlare, berättar Matts Skeppstedt på Dukaten. samtidigt som han beskriver Dukatens nya gratisapplikation för smartphones, "Parkeringen Linköping".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om