30 månader kvar till Bo2016

Debatten lär fortsätta under hösten kring den prestigefyllda samhälls och bostadsmässan i Västra Valla som ska genomföras under 2016.

Kristina Edlund försäkrar att det inte föreligger några missförstånd.

Kristina Edlund försäkrar att det inte föreligger några missförstånd.

Foto:

Linköping2013-09-30 06:40


Socialdemokraterna vill få tidsplanen Bo2016 framflyttade till 2019 och miljöpartiet vill helt enkelt ställa in mässan.

Efterskvalpet
Ett antal sidodiskussioner har uppstått i vågorna efter fullmäktigesammanträdet som behandlade detaljplanen för Västra Valla. Största intresset tilldrar sig frågan om Bo2016 behöver ett resurstillskott eller ej och en annan fråga är varför socialdemokraten Kristina Edlund som är vice ordförande i Linköpingsexpos bolagsstyrelse att hoppade av.
- Ja, inte är det något missförstånd som gör att jag hoppar av styrelsen. Jag har under ett års tid varit kritisk till mycket i bolagets arbete. Jag har krävt en genomgång av ekonomin och riskerna med projektet. Men vi får först på Kommunstyrelsens planeringsutskott information att det krävs tillskott i ekonomin för att kunna genomför en bra mässa till 2016. Ett resurstillskott på drygt 40 miljoner kronor är ingen lek med ord som kan missförstås, säger Kristina Edlund ironiskt.
Kristina Edlund har alltså inte längre förtroende för den politiska majoritetens sätt att sköta bolaget och hon anser att hon inte fått erforderlig information om bland annat ekonomin därför anser hon att det personliga ansvaret i en aktiebolagsstyrelse inte kan uppfyllas under dessa förutsättningar. En nyligen genomförd analys av Boexpot, utförd av professor Lars Reutesvärd visar att Linköping måste höja tempot avsevärt eftersom det endast återstår 30 månader innan Boexpot ska stå klart. Analysen pekar också på att om man ska ställa in sig i ledet av kända expoföregångare som till exempel Bo01 Malmö så måste mer pengar tas fram.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om