31-årig man häktad för mord

Den 58-årige man som hittades död i Ödeshög och den 31-årige man som misstänks för att ha mördat honom var landsmän. Nu begär åklagaren Eva Nemec Nordh honom häktad misstänkt för mord.

Linköping2016-02-01 13:46

Exakt vad som hände och när en 58-årig man från Polen bragdes om livet är ännu höljt i dunkel. En 31-årig landsman till den döde har gripits och begärts häktad så sannolika skäl misstänkt för mord vilket är den starkare misstankegraden.

- De båda kommer från samma land och Ödeshög är inte särskilt stort och då är det inte lustigt att de bägge männen var bekanta med varandra, menar vice chefsåklagare Eva Nemec Nordh strax innan häktningsförhandlingarna ska ta sin början under gårdagens förmiddag.

Mord kan bli dråp
- Vi håller alltjämt på med förhör och utredningen är inte på något sätt färdig vilket även kan göra att själva brottsrubriceringen ändras från mord till dråp. Det får dock den fortsatta utredningen ge svar på, menar Eva Nemec Nordh vidare.

Det är även oklart exakt när själva mordet ägt rum. Eva Nemec Nordh anger i sin häktningsframställan någon gång mellan den 28 januari och den 30 januari som tidpunkt för brottet. Den misstänkte mördaren är dock inte till någon hjälp där utan nekar till brott. Enligt 31-åringens advokat, Mats Tornéus, anser sig den misstänkte varken kunna erkänna eller förneka brottet då han ska ha varit kraftigt berusad från torsdagen till lördagen och därför inte har några minnesbilder menade han i Tingsrätten.

Nekar till brott
Mannen hittades död i lördags i sitt hem i Ödeshög. Redan initialt misstänkte polisen att hans död inte skett av naturliga orsaker. Nu inväntar man vidare teknisk bevisning och rättsläkarens bedömning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om