31 miljoner till Östergötland

Nu betalar staten ut över 31 miljoner kronor till sjukvården i Östergötland för att man lyckats korta köerna. Den så kallade "Kömiljarden" är ett stimulansbidrag som staten delar ut till de landsting som kortar sina vårdköer och den verkar nu ha fått önskade effekter.

Vrinnevilistans Lasse Pettersson är glad över kortare köer.

Vrinnevilistans Lasse Pettersson är glad över kortare köer.

Foto:

Linköping2012-02-03 07:53


Tillgängligheten på länets sjukhus har förbättrats avsevärt enligt de nationella mätningarna som genomförts i december 2011.
Östergötland har det tredje bästa resultatet i hela landet avseende besök och sjunde bästa resultatet när det gäller behandling. Under hösten 2011 har stora förbättringar skett av tillgängligheten inom den specialiserade vården i Östergötland och det innebär att Östergötland får 31, 5 miljoner kronor av statsbidraget inom den så kallade kömiljarden.

Långsiktig utveckling
- Det är mycket glädjande att vi har en positiv utveckling mot bättre och bättre tillgänglighet. Det är resultatet av en långsiktig utveckling i verksamheterna, och hälso- och sjukvårdsnämndens satsningar. Målet är att tillgängligheten ska bli ännu bättre, säger hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Lasse Pettersson. Förbättringarna är resultatet av klinikernas långsiktiga arbete med att förbättra flödet för patienten. Många kliniker kan nu ta emot fler patienter och har under hösten särskilt fokuserat på de patienter som väntat en längre tid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om