3,6 miljarder kronor för underhåll

Nu har Saab tecknat nya avtal gällande fyra beställningar samt optioner för ett värde av högst 5, 6 miljarder kronor. Beställningarna kommer från Försvarets Materielverk, FMV och handlar om utveckling, support och underhåll av Gripen till och med år 2016.

Linköping2012-06-30 04:06

Första delen av beställningarna ger en summa på 3,6 miljarder kronor och därtill dragningsrätter på ytterligare beställningar uppgående till ett maximalt värde av två miljarder fram till december 2016. Arbetet kommer främst att ske vid Saabs anläggningar i Linköping, Arboga, Järfälla och Göteborg.
- Erfarenheten visar att Gripen idag används på många fler sätt än vad som ursprungligen avsågs, till exempel spaningsuppdragen över Libyen. Så kommer framtiden säkert också att te sig, Därför är det viktigt att fortsätta lägga till nya förmågor i framtiden till ett flygsystem som idag är i världsklass, säger Lennart Sindahl, chef för Saabs affärsområde Aeronautics. Beställningarna som avropas under de optioner som finns med i avtalet, avropas en gång per år. Optionerna omfattar support- och underhållsverksamhet som är avgörande för att bedriva flygverksamhet med Gripen, exempelvis tekniska publikationer och reparationer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om