38 extramiljoner till Vallastadens expo

Stadsdelen Vallastaden och flytten av bo- och samhällsexpot till år 2017 har varit en het debattfråga i både media och i kommunfullmäktige under en längre tid. Linköpings Expo BO2017 har kantats av strider, underskott och styrelseavhopp men nu tar den styrande Alliansen ett djupt tag i plånboken och försöker få ordning på torpet.

Christian Gustavsson skickas nu in i Linköpings Expo. Foto: Anna Ek

Christian Gustavsson skickas nu in i Linköpings Expo. Foto: Anna Ek

Foto:

Linköping2014-03-19 08:33


Kommunstyrelsen föreslog igår att kommunfullmäktige ska besluta om att flytta bo- och samhällsexpot LinköpingsBo till år 2017 istället för 2016 som det var tänkt från början. Samtidigt beslutar kommunstyrelsen att skjuta till ytterligare 30 miljoner kronor till bolaget LinköpingsExpo för kvalitetshöjning som man tidigare har flaggat för.

Stadshus AB tar över
Den ursprungliga budgeten för LinköpingsBo2016 uppgick till 35,7 miljoner kronor för åren 2012-2016 nu blir det istället dubbelt så dyrt. Dessutom skjuter man till två miljoner kronor per år från 2017 för ökade hyreskostnader för skolor och vårdbostäder. Hyresökningen beror på den högre standarden i enlighet med idéprogrammet för Vallastaden.
Nytt är också att man lägger 6, 6 miljoner på att köpa Torget av akademiska hus för att få en helhet i ägandet av Vallastaden. Därmed utökar man kommunstyrelsens budgetram för investeringar med 6,6 miljoner kronor för 2014.Det sammanlagda tillkommande resursbehovet för expot, exploatering, mark, drifts- och hyreskostnader uppgår därmed till 126,6 miljoner kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om