4-årsjubileum för Fogenstads ägare

Idag firar Petter Ståhl fyra år som ägare av Fogenstads herrekipering och högtidskläder. Det var år 2008 som han fick möjligheten att ta över den redan välkända Linköpings butiken.

Petter Ståhl firar fyra år som butiksägare. Foto: Tommy Pettersson

Petter Ståhl firar fyra år som butiksägare. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2012-03-15 07:36


Petter har alltid haft ett modeintresse. Det har sett olika ut men slutligen fastnade han för det klassiska och genuina herrmodet.
- Jag gillar det brittiska herrmodet. Det är rejäl kvalitet och så finns det en historia bakom plaggen, säger Petter Ståhl, ägare av Fogenstads i Linköping.

Genuina kläder
Gör man ett besök i butiken möts man av kavajer i rejäla tyger, färggranna slipsar, tweed, möbler i tyg föreställande engelsmän och deras hästar och så en gammal telefon i trä. Petter har aldrig velat ta bort den brittiska känslan. Tvärtom vill han bibehålla det hållbara och genuina i både kläder och interiör.
- I lågkonjunktur söker folk efter hållbarhet. När plånboken tryter väljer man att lägga pengar på det som är rejält och som håller länge, säger Petter.

Utökat kundgruppen
När Petter tog över butiken bestod kundkretsen av främst äldre män. Petters ambition var att nå ut även till en yngre generation.
- Jag ville bredda kundgruppen och har lyckats med det. Till exempel så hittade jag passformar som kan tilltala killar i 25-35 års åldern. De äldre kunderna finns kvar och jag har fått nya vilket är kul, berättar han. Majoriteten av butikens utbud kommer från England och Tyskland. När han får lite tid över gör han gärna ett besök i England i samband med beställningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om