400 färre Linköpingsungdomar är arbetslösa

Igår presenterades regionens säsongsrensade siffror för arbetsmarknaden och glädjande nog sjunker ungdomsarbetslösheten dramatiskt i Östergötland.

Jens Lotterberg berättade om arbetslösheten i regionen.

Jens Lotterberg berättade om arbetslösheten i regionen.

Foto:

Linköping2013-08-09 22:53


Antalet arbetslösa ungdomar mellan 18 till 24 år i Östergötland har minskat med hela 400 personer jämfört med juli månad förra året.
Mjölby i topp
Den mest glädjande utvecklingen uppvisar Mjölby kommun där minskningen ligger på fantastiska sju procentenheter tätt följt av Linköping med en minskning på 4, 5 procentenheter.
Antalet arbetslösa ungdomar i riket har på ett år sjunkit med 0,4 procentenheter medan minskningen i Östergötland är 1,9 procentenheter. I Linköping och Mjölby är minskningen påtagligt bättre än riksgenomsnittet och utvecklingen är även positiv i Söderköping, Vadstena och Ödeshög.
- I Linköping hade vi
1 413 arbetslösa ungdomar förra året och nu är det 409 personer färre. Men Mjölby går starkast framåt där var siffran i juli förra året 282 arbetslösa ungdomar och nu är det 107 färre, säger Jens Lotterberg, utredare på Arbetsförmedlingen i Östergötland och fortsätter.
- Faktum är att det bara är två län i Sverige där ungdomsarbetslösheten sjunkit snabbare än i Östergötlad och det är Jämtland och Norrbotten. Det är helt klart att vi nu kan se en sjunkande trend vad det gäller ungdomsarbetslösheten sedan slutet av förra året. Trots ett tämligen svagt konjunkturläge så tar sig många ungdomar fram genom exempelvis utlandsjobb, inte minst till Norge, och studier.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om