400 nya lägenheter i Vallastaden

Bo2017 den stora satsningen på ett samhällbyggnadsexpo i Västra valla har utsatts för kritik nästan från begynnelsen av projektet. Men i veckan sköt kommunstyrelsen till mer pengar och en organisatorisk kostym som ger en stabilitet framöver för bomässan.

Så här såg det ut vid Västra Vallaspadtaget.

Så här såg det ut vid Västra Vallaspadtaget.

Foto:

Linköping2014-03-20 08:01


Nu kommer nästa kommunala förstärkning till den allianspolititska visionen Vallastaden och Linköping bo- och samhällsexpo 2017.

Social hållbarhet i fokus
Den 19:e mars ger Linköpings kommun ytterligare möjligheter för byggherrar och privatpersoner att delta i marktilldelning för cirka 400 lägenheter i Linköpings nya stadsdel Vallastaden.
Under 2013 genomfördes den första omgången med marktilldelning för Vallastaden.
Elva byggherrar är med och bygger Vallastaden, vars första etapp ska invigas av Linköping bo- och samhällsexpo sommaren 2017.
Hittills är 250 till 315 lägenheter, 12 radhus och ett friliggande småhus tilldelade.
- Vi ser den här omgången som en sista, unik chans att få vara med och forma Sveriges största händelse under 2017 inom samhällsbyggnad - Linköping bo- och samhällsexpo.
Vi har redan flera motiverade, drivna byggherrar som är på gång i Vallastaden, men vi vill ge möjligheten till fler att vara med. Det är viktigt att få en stor variation av byggherrar och arkitekter så att Vallastaden ger en dynamisk upplevelse, säger kommunalråd Muharrem Demirok (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om