400 studenter får kontrakt idag

Idag stängs Studentbostäders kö för samtliga studentlägenheter som har tillträde den första augusti. 400 lägenheter är vad som hinns med att fördelas ut, under torsdagen, till boendesökande studenter.

Linköping2012-07-19 04:05

Vid höstterminens start är det högt tryck inom lägenhetsförmedlingsbranschen. Nya programstudenter, utbytesstudenter och gamla studenter som bor kvar, trängs på bostadsmarknaden.

Kårservice för studenter
Studentbostäder är den största hyresvärden för studentlägenheter men det finns alternativ. Kårservice på universitetet, är en serviceorganisation som förmedlar lägenheter och rum åt studenter från privatpersoners håll.
- Vi är beredda på att det blir högt tryck i början på augusti.

Problematisk situation
För tillfället är det rätt lugnt men vi tror att det kommer att bli som förra året eller värre och förra året var det riktigt tufft, säger Annika Samuelsson, boendeombud Kårservice.
Privata hyresvärdar har färre lediga lägenheter i år samtidigt som universitetet tar in fler studenter. Dock är det höstterminsstarten som är värst, med studenter som står utan bostad, medan det under vårterminen är ombytta roller med lägenheter som står utan studenter. Vågen är i obalans.
- Det är svårt att säga hur många som står utan en egen bostad. Vi har nödbostäder som studenter kan hyra per natt och några hittar sovplats hos sina faddrar eller hos kompisar. De flesta har en boendelösning vid oktober även om det nödvändigtvis inte är ett eget boende, säger Annika Samuelsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om