50-årig ligaledare dömd

Kvinna fick fem år på kåken.

Linköping2015-11-23 07:57

Kvinnan var ledare för ett stort narkotikanätverk. Nu döms hon och tretton andra för sin delaktighet i knarkhanteringen.

Under en längre tid har polisen fått tips om att den nu 50-åriga kvinnan ägnat sig åt att sälja och distribuera stora mängder narkotika. Under gårdagen dömdes kvinnan och ett flertal andra personer för sin inblandning i droghanteringen.

Kvinnan, som tillsammans med sin 47-årige sambo varit huvudpersoner i ligan, fick redan i maj sina telefoner avlyssnade. I slutet av maj så beslöt polisen att slå till mot paret och det var då deras omfattande droghandel avslöjades.

Kvinnan, som arbetar inom vården, skulle denna kväll ta emot närmare ett kilo amfetamin från en 58-årig man i vars bil man hittade inte mindre än 85 000 kronor.

Under utredningens gång skedde en rad frihetsberövanden och totalt åtalades 15 personer, tolv män och tre kvinnor, för att ha varit involverade i narkotikahanteringen. På fredagen dömdes nio av de åtalade till fängelse i mellan två månader och fem år.

De övriga sex, som i vissa fall endast köpt mindre mängder amfetamin för eget bruk, slipper fängelse och döms i stället att betala dagsböter. Hårdast straff, fängelse i fem år, får den 50-åriga kvinnan.

Enligt tingsrätten står det klart att 50-åringen och hennes man har sysslat med organiserad narkotikahandel men, enligt domstolen var dock inte de bägge ligaledarna särskilt förslagna och organisationen var lokalt förankrad i Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om