53 busslinjer ses över

För att stärka regionen och samarbetet inom densamma bjuder nu företrädare för Region Östergötland in till regionala saksamråd. Det första kommer att röra kollektivtrafiken i landsbygd och äger rum redan nu i juni.

Göran Gunnasson centerpartistisk ordförande för trafik- och samhällsplaneringsnämnden, vill inte spara bara effekiviera.

Göran Gunnasson centerpartistisk ordförande för trafik- och samhällsplaneringsnämnden, vill inte spara bara effekiviera.

Foto:

Linköping2015-04-29 07:05


Göran Gunnarsson, centerpartistisk ordförande för trafik- och samhällsplaneringsnämnden, är först ut med att bjuda in regionens samtliga kommuner till ett samråd rörande landsbygdstrafiken och de busslinjer som det finns anledning att titta lite extra på.
- Jag vill klargöra att det inte i första hand handlar om att lägga ner ett antal olika busslinjer som kanske inte alltid är fullsatta. Sammantaget rör det sig om 53 linjer på landsbygden men även ett 40-tal som körs i våra större städer.

Kultur och kompetens
I just deras fall så handlar det ganska mycket om att olika större arbetsplatser har flyttat och lagts ner vilket medför att linjen blir överflödig, säger han. De övriga saksamråden kommer att starta efter sommaren och rör då kompetensförsörjning, företagande och attraktivitet samt kultur men först är då alltså lokaltrafiken och hur man göra den mera effektiv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om