536 ensamkommande barn till Linköping

Nu har Länsstyrelsen tagit fram nya fördelningstal för ensamkommande barn till länets kommuner som ska gälla under 2016.

Jocke Kärnborg anser att kommunen är redo för mottagande 2016. Foto: Tommy Pettersson

Jocke Kärnborg anser att kommunen är redo för mottagande 2016. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2015-12-16 09:07


Fördelningstalen har beslutats efter samråd och förhandlingar med kommunerna inom ramen för Östergötlands Integrationsråd.

I Östergötlands Integrationsråd samverkar kommunerna för att få ett så bra mottagande som möjligt i länet.

Vid Integrationsrådets möte i slutet av november diskuterades olika förslag till justering av fördelningstalen för ensamkommande barn.

Utifrån de synpunkter som inkom förmedlades ett förslag till nya fördelningstal 2016 på kommunnivå.

Fördelningstalet som Östergötland har att klara av är 1 822 asylplatser för år 2016. Den största förändringen i antalet kommande ensamkommande barn får Linköpings kommun. I år har man tagit emot drygt 50 barn men nästa år ska man ta emot 536 barn.

Fördelningstalet som Östergötland har att klara av är 1 822 asylplatser för år 2016.

Den största förändringen i antalet kommande ensamkommande barn får Linköpings kommun. I oktober hade Linköping ansvar för sammanlagt 342 ensamkommande barn.

- Vi har en planering och beredskap för att ta emot vår andel nästa år. Vi har redan idag flera boende igång för ensamkommande barn och nu i december frigörs ännu flera platser i en nedlagd landsbygdsskola, säger Jocke Kärnborg kommundirektör i Linköpings kommun.

Läs mer i onsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om