57 nya lägenheter i Folkets Park

Stångåstaden fortsätter att bygga nya bostäder. Får nye vd:n Fredrik Törnqvist som han vill kommer man bygga 1 500 lägenheter inom de närmaste åren. Igår togs det ännu ett spadtag för 57 nya lägenheter med dunder och brak.

Fredrik Törnqvist VD Stångåstaden, Paul Lindvall kommunstyrelsens  ordförande och Tommy Ählström, styrelseordförande Stångåstaden. Foto:  Lasse Hejdenberg

Fredrik Törnqvist VD Stångåstaden, Paul Lindvall kommunstyrelsens ordförande och Tommy Ählström, styrelseordförande Stångåstaden. Foto: Lasse Hejdenberg

Foto:

Linköping2013-12-21 05:06


Vid Folkets Park byggs det just nu för fullt och igår så var det byggstart i form av ett spadtag som skedde med blixtar och dunder då man istället för att ta fram spaden och gräva i marken, brände av både ett mindre fyrverkeri och ett mindre sprängskott.

1 500 nya lägenheter
Innan dess så pratade, bland annat, Stångåstadens vd Fredrik Törnqvist.
- Det här är en ny form av boende när det kommer till det vi valt att kalla "Trygghetsboende" och de lägenheterna är något mindre.
Till antalet är det 28 stycken och för att komma i fråga för att komma ifråga för en sådan ska man inte ha några barn som bor hemma och så måste en av dem som bor i lägenheten vara 70 år eller mer.
Vi tror att det här kommer att bli ett lyckat koncept och något som tillför just våra äldre hyresgäster en helt ny typ av boende. Sedan får man inte glömma att vi även bygger helt vanliga lägenheter på samma plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om