70 miljoner till landstinget

Östergötland får sammanlagt 70 111 860 kronor från regeringens kömiljard som premierar de kommuner som håller ner kötiderna. Vi har alltså kunnat erbjuda patienterna besök i den specialiserade vården inom 60 dagar och behandling inom 60 dagar.

Fredrik Sjöstrand och hans hälso- och sjukvårdsnämnd får ta del av kömiljarden.

Fredrik Sjöstrand och hans hälso- och sjukvårdsnämnd får ta del av kömiljarden.

Foto:

Linköping2014-02-21 07:59


- Det här visar att östgötarna kan känna sig trygga med vården i länet. Återigen placerar vi oss bland de bättre landstingen och får en stor del av den årliga kömiljarden, säger Fredrik Sjöstrand, landstingsråd och vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden samma dag som siffrorna för 2013 kommer från Sveriges kommuner och landsting, SKL.
Minimikravet för att ta del av kömiljardspengarna är att 70 procent av patienterna har fått vård inom de tidsramar som har angivits i överenskommelsen mellan staten och SKL.
För 2013 gällde att landstingen skulle ha klarat att erbjuda patienterna besök i den specialiserade vården inom 60 dagar och behandling inom 60 dagar. Om landstingen klarar att ge vård i rätt tid till mer än 80 procent av patienterna får de ta del av ytterligare medel.

Strävar framåt
- Det är ett kvitto på att vi idag i Östergötland håller en god tillgänglighet vad gällersåväl besöks- som operationstider i vården.
Samtidigt är det viktigt att vi fortsätter att vässa oss och hela tiden strävar efter att korta ner köerna, tillägger Fredrik Sjöstrand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om