720 000 till föreningslivet

Kultur- och fritidsnämnden stöttar det lokala föreningslivet med olika typer av bidrag. Både idrott och kultur premieras. - Det är rätt skojigt att få fördela pengar till verksamheter som finns där i ur och skur. De finns i folks vardag, och det är till dem vi skjutsar våra barn, säger Lars Vikinge, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Lars Vikinge och Karin Semberg på kultur- och fritidsnämnden har kunnat bevilja 23 föreningar stöd för 2014.

Lars Vikinge och Karin Semberg på kultur- och fritidsnämnden har kunnat bevilja 23 föreningar stöd för 2014.

Foto:

Linköping2014-02-15 05:06


23 föreningar har sökt stöd för 2,1 miljoner och 720 000 delas ut. Bland de premierade är RP IF som får 10 000 i arrangemangsstöd för en allsvensk handbollsmatch.
Nämnden beslutar också om det årliga anläggningsbidraget till 12 föreningar, blanda andra Linköpings jolleseglarklubb, Skonberga ridklubb, Landeryds golfklubb och Kärna scoutkår. Summorna ligger på mellan 34 000 kronor och 100 000 kronor.

Centrala aktiviteter
- Även idrott är kultur, och det upplevs ofta att idrotten får mycket mer än vad kulturen får. Det ska handla om en allsidighet så inte bara tävlingsfritiden belönas.
Det är viktigt att alla kan ta del av stödet, säger Lars Vikinge.
Han menar vidare att det givetvis är viktigt att det finns fritidssysselsättning i stadens utkanter och på landsbygden.
Men det är bra att så mycket som möjligt i Linköpings tätort ligger nära resecentrum så att tillresande smidigt kan ta sig till sina aktiviteter, "så mycket som möjligt så nära som möjligt".
Det är nämligen en tydligt trend att röra sig över regionen.
- Det är vårt uppdrag att var och en hittar sitt fritidsintresse som de kan trivas med, och jag håller med Lars om att bredden är viktig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om