86 procent nöjda med kvaliteten

Under hela förra året pågick en intensiv debatt om kvaliteten i svensk äldrevård. Främst diskuterades en del metoder i de privata utförarnas hemtjänstverksamhet.

Linköping2013-02-15 07:49

Linköpings kommun har under de senaste åren lagt ned otroligt mycket resurser på kvalitetsutvärdering och uppföljning av verksamheterna inom äldrenämndens område.
Nu går Socialstyrelsens årliga undersökning in och lägger en del intressanta siffror på bordet i sin fjärde nationella undersökning. En stor majoritet i Linköping, totalt 93 procent av de svarande, upplever att de alltid eller oftast blir bemötta på ett bra sätt. Totalt 82 procent av de svarande upplever att de känner mycket eller ganska trygga med att bo på sitt äldreboende och totalt 84 procent känner ett förtroende för alla, eller för flertalet, i personalen. En majoritet upplever att personalen utför sina arbetsuppgifter på ett mycket bra eller bra sätt sammanslaget blir det 85 procent.
- 2012 är vi på nytt uppe på förstaplatsen. Sammanfattningsvis kan vi säga att Linköping har den mest kostnadseffektiva verksamheten bland dessa städer. Vi ligger också riktigt bra om vi jämför oss med alla kommuner i landet säger äldrenämndens ordförande Jan-Willy Andersson och fortsätter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om