Advokaten: Nyqvist vill inte överklaga morddomen

Den dömde dubbelmördaren Daniel Nyqvist vill inte överklaga domen till hovrätten. Det säger 37-åringens advokat Johan Ritzer efter ett möte med sin klient på onsdagen.

Advokat Johan Ritzer samtalade på onsdagen med sin klient Daniel Nyqvist. De har kommit fram till att de inte vill överklaga tingsrättens dom.

Advokat Johan Ritzer samtalade på onsdagen med sin klient Daniel Nyqvist. De har kommit fram till att de inte vill överklaga tingsrättens dom.

Foto: Arkivbild/Polisen

Linköping2020-10-07 15:43

I torsdags i förra veckan dömde Linköpings tingsrätt Daniel Nyqvist för två fall av mord till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. 

37-åringen, som erkänt att det var han som den 19 oktober 2004 dödade åttaårige Mohamad Ammouri och 56-åriga Anna-Lena Svenson, dömdes även att betala 1,4 miljoner kronor i skadestånd till staten och 350 000 kronor i skadestånd till sex anhöriga till den mördade pojken. 

Chefsåklagare Eva Nemec Nordh uppgav redan samma dag som domen meddelades att det inte fanns någon anledning att överklaga till Göta hovrätt. Advokat Johan Ritzer uppgav dock att han först skulle diskutera domen noggrant med sin klient innan han tog ställning till ett eventuellt överklagande.  

På onsdagen träffade Johan Ritzer 37-åringen på den rättspsykiatriska regionkliniken i Vadstena.

– Han vill inte överklaga domen, säger advokaten, som uppger att Daniel Nyqvist har accepterat att han är i behov av psykiatrisk vård och inte vill medverka i ytterligare en rättegång. 

Hur mår din klient nu en vecka efter domen?

– Han är lite mer tillbakalutad och bekväm nu när rättegången är över. Rättegången var jobbig för honom, men han är nöjd över att det blev som det blev, att påföljden blev rättspsykiatrisk vård, säger Johan Ritzer. 

Onsdagens besked innebär med största sannolikhet att en juridisk slutpunkt nu kan sättas för ett av de mest uppmärksammade rättsfallen i Östergötlands historia. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!