Advokaten: "Spontant är han nöjd med domen"

Advokat Johan Ritzer pratade vid lunchtid på torsdagen med Daniel Nyqvist och säger att denne spontant är nöjd med domen.

Advokat Johan Ritzer försvarar Daniel Nyqvist.

Advokat Johan Ritzer försvarar Daniel Nyqvist.

Foto: Victor Bomgren

Linköping2020-10-01 12:18

Under rättegången i Linköpings tingsrätt argumenterade Johan Ritzer för att 37-åringen skulle dömas för två fall av dråp och inte två fall av mord. Rätten gick dock på åklagarens linje och fällde Nyqvist för mord. 

– Jag är inte överraskad. Men jag tycker ändå att det finns utrymme att bedöma detta som dråp med tanke på att min klient lider av en allvarlig psykisk störning.

Johan Ritzer säger att han har hunnit prata med Nyqvist, som sitter häktad. 

– Jag pratade precis med honom och spontant är han nöjd med domen. Det viktigaste för honom är att han nu kommer att få rättspsykiatrisk vård.

Advokaten säger att han och Nyqvist ännu inte bestämt om domen kommer att överklagas. Ritzer är framför allt missnöjd med att tingsrätten beslutat att Nyqvist ska betala drygt 1,4 miljoner kronor i skadestånd till staten. Det rör sig om pengar som Brottsoffermyndigheten har betalat ut i ersättning till familjen Ammouri. 

– Min klient kommer nu att föras över till en rättspsykiatrisk klinik, förmodligen den i Vadstena. Vi kommer att ta en seriös diskussion om huruvida vi ska överklaga eller inte, säger advokaten.   

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!