ÅFF sparkar igång elitfotbollen

Thomsson: "Killarna är redo och spelsugna"

Ammar Ahmed får en nyckelroll i Åtvidabergs FF i år. Idag är det premiär i Superettan, då ÅFF möter Varberg borta. Foto: Scanpix

Ammar Ahmed får en nyckelroll i Åtvidabergs FF i år. Idag är det premiär i Superettan, då ÅFF möter Varberg borta. Foto: Scanpix

Foto:

Linköping2016-04-02 07:16


Åtvidabergs FF ligger steget före mästarlagen Malmö FF och IFK Norrköping.

Ja, ifråga om matchtid alltså. Mötet mellan Varbergs BoIS och ÅFF är årets första i elitfotbollen. En halvtimme senare är det dags för MFF-IFK.

- Vi ser fram mot premiären. Det ser spännande ut, sa Andreas Thomsson i bussen på väg ner mot Varberg i fredags eftermiddag.

Åtvid får bekänna färg direkt. Varberg var ett topplag i Superettan 2015 och kom femma till slut efter en stark vårsäsong.

- Vi har följt dem förstås. Varberg är ett lag som är försvarsstarkt, fysiskt bra och duktiga på fasta situationer, säger Andreas Thomsson.

ÅFF är berett på en tuff kamp.

- Vi är förväntansfulla. Skönt att det drar igång på allvar och vi har sett allt stabilare ut i träningsmatcherna. Vi har respekt för motståndet, men är inte rädda för någon. Det är många i det här gänget som har bra huvud.

En av dem är Mauricio Albornoz, eller var... I onsdags lånades han på kort varsel ut till storklubben IFK Göteborg i tre månader.

- Ja, det kom väldigt snabbt och ett knappt dygn innan fönstret stängde. Jag tycker föreningen har skött det bra och det är även fördelaktigt för oss rent ekonomiskt. För oss är det en bra lösning, då Albornoz kommer tillbaka till oss i sommar, samtidigt som vi har knutit upp Björn Westerblad från Ängelholm.

ÅFF-tränarna har bra koll på honom:

- Roar tränade honom när han var yngre och jag har alltid tyckt att han är en bra fotbollsspelare. Vi ser honom som central fältare och Björn ansluter till truppen i kväll (fredag).

Läs mer i lördagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om