Åke Wester fick kommunalt stipendium

Åke Wester från Vreta Kloster får Linköpings kommuns miljö- och naturvårdsstipendium för sitt arbete med att återuppliva den gamla strömfåran i Ljungsbro. Åke Wester är pensionerad företagare inom växtodlingsbranschen men fortfarande ser han till att vi kan avnjuta goda viner från Östergötland.

Anders Pettersson och Åke Wester funderar på hur man ska gå vidare med Strömfåran i Ljungsbro.

Anders Pettersson och Åke Wester funderar på hur man ska gå vidare med Strömfåran i Ljungsbro.

Foto:

Linköping2011-12-12 07:43


När inte Åke kämpar för miljön så ser han till att vinstockarna trivs i det stora växthuset på Härna gård sju kilometer väster om Linköping.

Föredömliga insatser för naturen
Stipendiekommittén fick in nio nomineringar till Linköpings kommuns miljö- och naturvårdsstipendium 2011. Åke fick stipendiet för hans oförtrötliga arbete med att få liv i den gamla strömfåran i Ljungsbro. Herr Wester och hans vänner har en längre tid försökt få kommunpolitikerna i Linköping och Tekniska Verken inse värdet av fiskvandringsvägar från Roxen till Norrbysjön i Motalaström. Om man skulle få igång den gamla strömfåran så kommer det att bidra till både ökad turism och ett värnade om miljön.

Sprudlat av idéer
- Varje år delar kommunen ut detta pris till någon, det kan vara en förening, ett företag eller en privatperson som på ett bra sätt gjort något för miljön. Priset är självklart äran att bli utsedd men det finns även 10 000 kronor för den verksamhet man bedriver, säger Andreas Larsson på kommunens utvecklingsavdelning och fortsätter.
- Åke Wester har alltid sprudlat av idéer och aldrig varit rädd för att sätta fart på dem genom att möta människor med sina åsikter och raka frågor. Åke har under flera år verkat för levande vatten och för att återskapa ett levande vattendrag med strömmande vatten i Motala ströms ursprungliga fåra mellan Ljung och Ljungsbro.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om