Åklagaren: 58-åring har anhållits för människorov

En 58-årig man har anhållits som misstänkt för inblandning i kidnappningsdramat utanför Linköping på måndagen. Det uppger åklagaren.

På måndagsmorgonen fick polisen larm om att en man blivit bortförd mot sin vilja och misshandlad.

På måndagsmorgonen fick polisen larm om att en man blivit bortförd mot sin vilja och misshandlad.

Foto: Frida Glenning Ströberg

Linköping2021-01-12 14:59

Vid 06.30-tiden på måndagen larmades polisen till en plats längs väg 758, mellan Tallboda och Linghem. En skadad man, som hade blivit bortförd mot sin vilja och svårt misshandlad, fördes till sjukhus. 

Polisen spärrade av vägen och började söka efter spår – och hittade bland annat blodspår och skospår i snön. På måndagseftermiddagen meddelade chefsåklagare Eva Nemec Nordh att en förundersökning om människorov och grov misshandel inletts och att polisen sökte efter flera misstänkta gärningsmän. 

Kammaråklagare Helene Gestrin, som nu leder förundersökningen, säger att polisen klockan 17.10 på måndagen grep en 58-årig man som då var anhållen i sin frånvaro. Gripandet skedde i Östergötland, men åklagaren vill inte säga i vilken ort. 

– Gripandet gick lugnt till väga. Mannen är misstänkt för att ha varit delaktig i att föra bort en man och misshandla honom, säger Helene Gestrin. 

58-åringen har i förhör nekat till brott. 

Åklagaren säger att polisen nu aktivt letar efter fler misstänkta personer – hon vill dock av utredningsskäl inte säga hur många personer som ska ha deltagit i kidnappningen. 

Mannen som utsattes för brottet har skrivits ut från sjukhuset. 

– Det kommer att hållas förhör med honom och med vittnen. Sedan fortsätter den tekniska undersökningen, säger åklagaren.

Helene Gestrin vill i nuläget inte säga någonting om vad som kan ha legat bakom händelsen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!