Åklagaren: En person har anhållits för mordförsök

En person har anhållits som misstänkt för mordförsök på en man i Skäggetorp under måndagseftermiddagen. Åklagaren är dock förtegen om vad som inträffat.

På måndagseftermiddagen blev en man i 20-årsåldern svårt skadad i samband med ett bråk i Skäggetorps centrum.

På måndagseftermiddagen blev en man i 20-årsåldern svårt skadad i samband med ett bråk i Skäggetorps centrum.

Foto: Arkivbilder

Linköping2021-01-12 14:58

Strax efter klockan 16.00 på måndagen fick polisen larm om att det utbrutit ett bråk i Skäggetorps centrum. Flera personer påstods vara inblandade i bråket. 

Polisen kunde på plats konstatera att en man i 20-årsåldern hade en skada i benet som troligen tillfogats med någon form av tillhygge. 

– Men jag kan inte gå in på vilket tillhygge vi pratar om, sade Daniel Söderqvist, polisens presstalesperson på måndagskvällen. 

Den skadade mannen fördes till sjukhus där han opererades akut. Enligt en bulletin från Region Östergötland var han allvarligt skadad. Hans tillstånd uppgavs dock vara stabilt. 

Polisen spärrade av ett område i Skäggetorps centrum och inledde en förundersökning om grov misshandel. Senare under dagen, när det stod klart hur allvarligt skadad mannen var, ändrades dock rubriceringen till försök till mord. 

Under kvällen grep polisen en person som misstänks ha varit inblandad i mordförsöket. Utredningen leds av kammaråklagare Elin Åkerberg. Hon är förtegen om vad utredningen hittills visat men säger: 

– En person anhölls i sin utevaro på måndagen och denna person kunde senare frihetsberövas. Personen sitter nu anhållen som misstänkt för försök till mord. Det kommer att hållas förhör med den misstänkte under dagen. 

Åklagaren, som alltså inte vill uppge om den anhållne är en man eller en kvinna, vill inte heller säga om fler personer är misstänkta i ärendet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!