Åklagaren kräver livstid för dubbelmordet

Under gårdagen kom åtalet mot den 34-åriga man som misstänkts ha mördat två personer i Ljungbro under natten mot den andre november förra året. För åklagaren Kajsa Malmström finns bara ett straff och det är lagens strängaste.

Nu väcks åtal mot den 34-årige man som misstänks för dubbelmordet i Ljungsbro den 2 november.

Nu väcks åtal mot den 34-årige man som misstänks för dubbelmordet i Ljungsbro den 2 november.

Foto:

Linköping2014-02-13 07:57


Åtalet mot den 34-årige mannen är omfattande och innehåller förutom mord, försök till mord, olaga frihetsberövande, hemfridsbrott och misshandel även punkten försök till utpressning. Den sista punkten går tillbaka till den 27 oktober 2013 då han krävde att hans före detta, sambo, som han även är dömd för att ha misshandlat, skulle betala honom 5 000 kronor annars skulle han sprida nakenbilder på henne.

Ihjälslagna med järnrör
Kammaråklagare Kajsa Malmström var först att ta till orda efter att polisens informatör Erik Thulin inlett den presskonferens man kallat till. Hon börjar med att berätta om vad som står i åtalet samt redogöra för det händelseförlopp som ledde till att två personer, en 15 årig pojke och en 57-årig kvinna, miste livet genom att den misstänkte dubbelmördaren slår ihjäl dem med ett metallrör. Även en 16-årig kvinna blev misshandlad av den misstänke dubbelmördaren och medsamma metallrör. Både Kajsa Malmström och den ansvariga polisutredaren kriminalkommissarie Gunilla Boman är rörande överrens om att den nu åtalade 34-årigen inte sagt så mycket i de förhör som man hållit med honom. Totalt har det hållist 230 förhör med ett stort antal personer. Några har hörts flera gånger.
- Vad han sagt och vad han anser att han är skyldig till ska ni egentligen prata med hans advokat Thomas Bodström om. Han säger själv i förhör att han inte minns särskilt mycket av vad som hänt eller varför det hände. Det verkar som han förstår att han är misstänkt för de två morden men han har inte erkänt eller medgivit det, berättar Kajsa Malmström och får medhåll av Gunilla Broman.

Gunilla Broman, Kajsa Malmström och Erik Thulin under gårdagens pressinformation gällande dubbelmordet i Ljungsbro.
Gunilla Broman, Kajsa Malmström och Erik Thulin under gårdagens pressinformation gällande dubbelmordet i Ljungsbro.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om