Åklagaren om beskedet: "Inte helt oväntat"

Kammaråklagare Britt-Louise Viklund, som leder förundersökningen om dubbelmordet, säger sig inte vara överraskad över att Daniel Nyqvist anses lida av en allvarlig psykisk störning.

Förundersökningen leds av kammaråklagare Britt-Louise Viklund.

Förundersökningen leds av kammaråklagare Britt-Louise Viklund.

Foto: Arkivbilder

Linköping2020-07-24 11:36

– Jag har inte läst hela utredningen ännu, men jag är inte överraskad över att Rättsmedicinalverket anser att den misstänkte lider av en allvarlig psykisk störning, säger åklagaren. 

Britt-Louise Viklund säger att hon kommer att gå igenom utredningen noggrant.

– Det ska bli intressant att se hur säkra Rättsmedicinalverket är på sina slutsatser. 

Enligt åklagaren är nu utredningen om dubbelmordet i det närmaste klar. 

– Förundersökningen är på ungefär 2 200 sidor, så det är ganska mycket material som ska gås igenom och advokaten måste också få tid att sätta sig in i materialet. 

Åtal mot Daniel Nyqvist ska vara väckt senast den 5 augusti. Britt-Louise Viklund säger dock att hon kommer att begära förlängd åtalstid med ytterligare fyra veckor. Det innebär att ett åtal kan komma att lämnas in i början av september. 

Britt-Louise Viklund tror inte att den kommande rättegången i Linköpings tingsrätt kommer att bli särskilt utdragen i tid. 

– Med tanke på att den misstänkte gärningsmannen har erkänt bedömer jag att rättegången kommer att pågå i mellan två och tre dagar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!