Alkoholbrott på Ågatan

Under en krogkontroll den gångna helgen framkom att en krog på Ågatan sålt alkohol till underåriga. Krogen riskerar nu att bli av med sitt tillstånd. Natten mellan söndag och måndag så kontrollerades en krog på Ågatan och då framkom att man inte skötte sin försäljning av alkohol på ett lagenligt sätt.

En krog på Ågatan har vid en kontroll sålt alkohol till minderåriga. Foto: Fanny Miles

En krog på Ågatan har vid en kontroll sålt alkohol till minderåriga. Foto: Fanny Miles

Foto:

Linköping2012-12-07 07:44


- Det visade sig att man sålt alkohol till en person under 18 år som är den lägre åldersgränsen som gäller för att få köpa alkoholhaltiga drycker på krogen, berättar Martin Hedberg vid Linköpingspolisen.

Sålt till minderårig
- I det här fallet handlar det om att en bartender inte kontrollerat åldern på den som handlat i baren vilket han är skyldig att göra. Det här är ett väldigt ovanligt brott då det oftare rör sig om att man sålt insmugglad alkohol på sin krog när vi blir inkopplade, menar Martin vidare. Att inte hantera alkohol på ett sätt som överrensstämmer med lagar och förordningar kan innebära att man förlorar rätten att sälja öl, vin och sprit, det berättar Christian Malmström, alkoholhandläggare vid Linköpings Kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om