Alla är vi Östgötar

Lördag den tredje december är det dags för TellUs, Östergötlands bokmässa på Linköpings stadsbibliotek.

Johan Hagesund förbereder sig inför anstormningen. Foto: Patrik Ekström

Johan Hagesund förbereder sig inför anstormningen. Foto: Patrik Ekström

Foto:

Linköping2016-11-02 13:00

Det kommer att bli en hel del namnkunniga författare som samlas på mässan och många av dem är bördiga från Östergötland.

Några namn

Niklas Orrenius, författare och journalist uppvuxen i Motala, Elnaz Baghlanian växte upp i Linköping sedan hennes föräldrar flyttade till Sverige från Iran. Emelie Schepp från Motala och Linköpings sonen Martin Widmark.

Journalist och författare

Nyligen blev det klart att Carin Hjulström som är journalist och programledare, känd bland annat för att ha lett Melodifestivalen och Carin 21.30, kommer till Bokmässan. Carin romandebuterade 2009 med "Finns inte på kartar". Carin berättar om sin huvudperson Frida Fors, den senaste romanen "Kärlek sökes" och det pågående arbetet med den kommande boken.

– Det blir en fristående uppföljare. Arbetsnamnet är "Kärleks törst". Jag tränger djupare in i vad kärlek är och vad man egentligen kan förvänta sig av en relation, säger Carin inför sitt besök på TellUs.

Kärlek sökes

Mässgeneralen Johan Hagesund är mycket nöjd över att av Carin Hjulström kommer till Bokmässan.

– Carin är ett superproffs och vi är väldigt glada att hon valt att komma till TellUs. Vi anser att hon kompletterar mässans line-up på ett alldeles suveränt sätt, vilket gör att vi nu känner oss mycket nöjda med vårt mässprogram, menar Johan Hagesund.

Mässplats Linköpings stadsbibliotek. Foto: Patrik Ekström
Mässplats Linköpings stadsbibliotek. Foto: Patrik Ekström
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om