Allaktivitetshuset får fortsätta

Det relativt nystartade Allaktivitetshuset i Skäggetorp verkar ha fallit kommunpolitikerna på läppen. Idag går Barn och ungdomsnämnden fram till budgetberedningen för att få huset säkrat på längre sikt.

Catharina Rosencrantz stödjer Allaktivitetshuset.

Catharina Rosencrantz stödjer Allaktivitetshuset.

Foto:

Linköping2012-06-14 06:43


Fritidsgårdsverksamhet och ungdomars fritid har diskuterats då och då. Många gånger är det den så kallade fakultativa verksamheten som får stryka på foten i ekonomiskt snåla tider. Skola, barn- och äldreomsorg har en lagstadgad ställning i kommunens tjänsteutbud och då prioriteras dessa områden.

Allaktivitetshuset fortsätter
Allaktivitetshuset startade som ett projekt från januari 2011 till och med 30 juni 2012 och man kommer alltså fortsätta sin verksamhet under hela 2012. Men på längre sikt vill nämnden permanenta allaktivitetshuset. Dessutom skjuter nämnden till ytterligare 100 000 kronor för att rusta upp material i huset.
- I Allaktivitetshuset bedrivs en mycket spännande och bra verksamhet tillsammans med frivilliga krafter. Den vill vi permanenta och utveckla, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Catharina Rosencrantz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om