Alliansen besökte Skäggetorp

Nu förstärker den borgliga majoriteten utbudet av sommaraktiviteter i särskilt utsatta områden med närmare sju miljoner kronor. Flera sommarjobb, teaterskola och öppna fritidsgårdar. Detta berättade Alliansens starka män och kvinnor vid en pressträff i Skäggetorpscentrum under gårdagen.

Lars Vikinge lägger ut texten för Paul Lindvall.

Lars Vikinge lägger ut texten för Paul Lindvall.

Foto:

Linköping2014-05-14 07:37


Miljonsatsningen fördelas enligt följande. 5,2 miljoner till Barn och ungdomsnämnden, bildningsnämnden får 7 50 000 kronor, kultur och fritidsnämnden 2,5 miljoner, omsorgsnämnden en miljon och så satsar kommunstyrelsen en extra miljon.
Det är en något stolt Paul Lindvall, moderat och kommunstyrelsens ordförande, som berättar om de extra pengar man nu tagit ifrån ett ovanligt lyckat bokslut.

Sett ett behov
- Vi har ju sett att det funnits ett behov i de här områdena och nu gör vi de här olika satsningarna i sommar men några finns även kvar under hösten, öppnade Paul Lindvall träffen som ägde rum mitt i aktiva Skäggetorpscentrum. Bredvid honom satt Lars Vikinge, centerpartist och kultur och fritidsnämndens ordförande, Ann-Cathrine Hjerdt, borgmästare i Linköping samt kommunalråd, Carina Boberg, folkpartist och kommunalråd och slutligen Catharina Rosencrantz, ordförande i barn och ungdomsnämnden samt även hon moderat. Samtiga av kommunalråden ställde sig självklart bakom det förslag som går till beslut nu på tisdag och Paul Lindvall menade att det självklart blir som förslaget lyder då Alliansen ju är i majoritet.
- Ja, får vi inte igenom det här så bör man nog byta jobb, skojade Paul Lindvall efter pressträffens slut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om