Alliansen samlades inför valet

Under gårdagen samlades Alliansens starka män och kvinnor på ett café i centrala Linköping. Glada miner, samarbetsvilja och 116 genomföra åtgärder att vara stolt över präglade valupptakten.

Alliansen är samlad. Foto: Stefan Hedström

Alliansen är samlad. Foto: Stefan Hedström

Foto:

Linköping2014-06-10 06:47


Visst sken solen och Kristdemokraten Andreas Ardenfors skojade lite om att han hade direktkontakt med vår herre och att vädret var beställt av densamme. Moderaten och Kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall var den som tog till orda först av alla.

Skalat bort mycket
- Vi bad våra politiska sekreterare att ta fram lite av vad vi gjort för saker för Linköpings bästa och vilka åtgärder som vidtagits i olika frågor. Vi fick ihop 116 olika punkter och då skalade vi bort en del också.
Tar man sedan vad vi gjorde under förra mandatperioden så skulle listan bli betydligt längre, säger Paul Lindvall där han sitter omgiven av sina allianskollegor. De verkar trivas tillsammans och de vill fortsätta styra Linköping ihop. Det råder det inte det mista tvivel om.
- Jag skulle vilja se ett liknade samarbete när det kommer till oppositionen, skojar Lindvall och fortsätter berätta om allt bra Alliansen gjort under den senaste mandatperioden. Det är alltifrån att utveckla flygplatsen, göra insatser för ett frodigt näringsliv till att stödja både kultur och idrott på bästa sätt.

Det stora i det lilla
- Men det är lätt att glömma de små sakerna i allt det stora. Vi har 125 bra och upprustade lekplatser i Linköping vilket nog är rekord i Sverige, menar Paul Lindvall och får medhåll av centerpartisten Muharrem Demirok som även påpekar att dessa finns i en app som man kan ladda ner till sin telefon och där man även kan betygssätta dem. Linnéa Darell, folkpartist och ansvarig för skolfrågor och hon berättade om de omfattande åtgärder som man tagit till för att Linköping ska ha den bästa skolan i världen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om