Allt fler Linköpingsungdomar får jobb

Det ser bra ut på arbetsmarknaden för ungdomarna i Linköping i takt med att den allmänna arbetslösheten och varslarna minskar. Mindre kullar och fler arbetsplatser är några av anledningarna till de positiva siffrorna.

Linda Nordström är sektionschef bland annat för ungdomslagets jobbgaranti.

Linda Nordström är sektionschef bland annat för ungdomslagets jobbgaranti.

Foto:

Linköping2014-01-16 07:55


Arbetslösheten för hela länet har gått ner. Särskilt Linköping visar på stora framgångar. Detta får utslag även på ungdomarna i åldern 16-24.
- Dels kommer det in fler lediga platser, och dels har vi på Arbetsförmedlingen jobbat aktivt med olika ungdomsprogram. Bland annat folkskolesatsningen som är till för att fler ska klara gymnasiet. Många fortsätter studera i väntan på jobb, säger Linda Nordström, som är sektionschef bland annat för ungdomslagets jobbgaranti.

Jobbsamarbeten
Andra faktorer hon nämner är Försvarsmaktens rekryterande, och Swedbank som tar fram praktikplatser. De samarbetar med rekryteringsföretag och ordnar speedintervjuträffar som förshoppningsvis kan leda till jobb eller åtminstone en färsk referens i cv:t. Årskullarna har minskat och blivit successivt färre, vilket inverkar på resultatet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om