Ana, som har sina rötter i Albanien och Grekland är i stort sett fostrad in i branschen, då familjen drev restaurang, och redan som tolvåring älskade hon att stå i baren och experimentera med smaker och färger.
- Jag älskar att ge service, säger hon. Att uppfylla kundens förväntan med råge. Att ge en upplevelse, inte bara en drink- det är det roligaste av allt!
Ana berättar att bartenderyrket handlar om så mycket mer än att blanda ihop en standarddrink. För att vara en duktig cocktailbartender krävs för det första mycket kunskap. Om spritsorterna, om smaker och att kunna kombinera dessa i ett antal redan namngivna drinkar, men också att kunna överraska sin kund med något helt nytt.
- Sen hör det ju till att showa lite också, ler Ana. Att fånga gästens uppmärksamhet med flaring och freepour, dvs att jonglera med flaskorna, och kunna hälla upp rätt mängd utan mått. Att bjuda på sig själv i varje möte. Då smakar drinken dessutom så mycket bättre!
Att Ana trivs med sitt jobb går inte att ta miste på.
- Jag är fullständigt energiboostad efter ett arbetspass, även om det varit högt tryck! skrattar hon och fortsätter; Norrköpingsborna är trevliga gäster, för det allra mesta! Men ger man god energi får man samma tillbaka.