Anbuden till BO2016 sorterade

Igår behandlade samhällsbyggnadsnämnden frågan om marktilldelning i Vallastaden i projektet Bo2016. Ärendet är ett upphandlingsärende och är naturligtvis strängt sekretessbelagt ända fram till dess att man processat fram ett avtal med de anbudsgivare som kommunen sedan slutligen antar.

Tommy Hultin och Muharrem Demirok kan glädjas åt både mängd och mångfald i anbudssvaren.

Tommy Hultin och Muharrem Demirok kan glädjas åt både mängd och mångfald i anbudssvaren.

Foto:

Linköping2013-04-25 06:43


Men redan nu står det klart att det kan vara slut med spekulerandet kring ett förmodat ointresse för det prestigeladdade Bomässeprojektet. Vid sorteringen av de 19 anbud som inkom visar det sig att hela 21 byggherrar är med på tåget. Dessutom har man nu tilldelat markområden i etapp ett för Vallastaden där 14 av anbudsgivarna är beskrivna.

Framtidsbo i Linköping
På det hela taget verkar det som om man uppnått ett gott resultat i anbudsgivningen. Det är fortfarande inte känt vilka företag/Byggherrar som lämnat de anbuden som nu får marktilldelning men en vild gissning är att man har en mångfald av byggherrar när det gäller lokal förankring och stora små företag.
Både små och stora byggintressenter vill tydligen vara med i Vallastaden i västra Valla nära Linköpings universitet och teknikbyn Mjärdevi Science Park. Nyskapande arkitektur och struktur, miljömässig och social hållbarhet, nytänkande och kreativitet ska känneteckna Bo2016. De 15 tilldelningsområden som namnges i Vallastaden har alla egna och lockande namn som till exempel " Värda en omväg", Start Living, och Studentboendet  Solsidan".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om