Anna blir ny samhällsbyggnadsdirektör

Förre samhällsbyggnadschefen Lars Hågbrandt aviserade att han tänkte lämna kommunen i somras efter drygt åtta år i trogen tjänst. För ett halvår sedan lystes den tjänsten ut och med ett intensivt Headhuntande har man nu funnit en ny samhällsbyggnadsdirektör.

Anna Bertilson, ny samhällsbyggnadsdirektör.

Anna Bertilson, ny samhällsbyggnadsdirektör.

Foto:

Linköping2012-01-31 07:44


Det blev en kvinna med en gedigen erfarenhet av samhällsbyggnadsfrågor från Göteborg som nu axlar Hågbrandts övergivna mantel.
Anna Bertilson lämnar nu sin tjänst som vice stadsbyggnadsdirektör i en storstad för att jobba i stadsklungan som vill upp i kommuntäten.
Linköping är mitt uppe i en expansiv fas med stora samhällsbyggnadsprojekt på gång de kommande åren. En stor utmaning för vem som än månne tag sig an uppdraget.

Vi som vill upp
Anna verkar inte vara rädd för utmaningar.
- Jag känner mig mycket hedrad att stå här idag med mitt nya uppdrag men samtidigt är det uppfodrande och utmanande. Linköping manifesterar tydligt att staden ska växa och jag vill gärna bidra till resultatet. Jag utbildade mig till socionom med social inriktning, men har mest kommit att arbeta i vad man kan kalla hårda verksamheter. Samtidigt har det sociala perspektivet varit till stor nytta i mitt arbete, säger Anna Bertilson och fortsätter.
- Det är speciellt att Linköping markerar så tydligt att staden ska växa och att det finns en stor uppslutning kring det.
Anna Bertilson, som de senaste fem åren arbetat som vice stadsbyggnadsdirektör i Göteborgs stad. Där har hon arbetat sedan mitten av 80-talet med olika uppdrag, bland annat som konsument och affärsutvecklingschef, samt som enhetsdirektör på kommunstyrelsens kansli med ansvar för bolag och fackförvaltningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om