Anna-Karin en påhittig görare

Anna-Karin Cardell är entreprenören som helst ser andra nå framgång. Nu, på arbetslivets höst, eldar hon på uppfinnarglädjen hos dem som har hela livet framför sig.

Linköping2012-02-24 08:24

För Anna-Karin Cardell handlar entreprenörskap inte om att driva flest företag eller tjäna mest pengar, utan att förverkliga idéer och inspirera andra att göra detsamma.
- En sann entreprenör är en påhittig görare. Någon som har en massa idéer och dessutom förmågan och kraften att se till att det blir gjort, säger Anna-Karin.
- För mig är det viktigt att kunna bidra med det jag gör. Inte göra det bara för pengar. Känner jag att jag kan bidra till samhällsutvecklingen, då jobbar jag gärna hårt för det.

Drastisk förändring
Pappa Sunes drev ett litet jordbruk i Tycke i Snavlunda socken i Närke, sen ett sågverk som gick i konkurs 1960. Anna-Karin var elva år.
- Vi förlorade allt vi ägde. Mamma fick flytta hem till föräldrarna i Linköping med mig och mina två syskon. Vi placerades ut hos släktingar och jag hamnade hos min kusin.
Anna-Karin älskade visserligen att bo hos kusinen, men efter att pappan hade ordnat upp konkursen återförenades de i en lägenhet i Johannelund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om