Annie Lööf i Norrköping

Igår startade Centerpartiets kommundagar i Norrköping och partiledaren Annie Lööf ger sig nu in i den infekterade debatten kring vår flyktingmottagning, som hon menar kan bli så mycket bättre.

Annie Lööf och Centern kräver bättre flyktingmottagande.

Annie Lööf och Centern kräver bättre flyktingmottagande.

Foto:

Linköping2015-01-31 05:05


Närmare 700 delegater hade samlats i Norrköping för att lyssna till partiledaren och utbyta tankar kring partiets politik.
Det var en taggad partiledare som äntrade scenen i Norrköpings konserthus och ovationerna lät inte vänta på sig. Annie Lööf är populär och det märks bland ombuden när hon talar. Talet gäller tre saker där integrationsfrågan verkar vara mest akut och som det gäller att ta höjd för inom partiet. De två andra frågorna var gamla centerfrågor, som handlar om miljön och en levande landsbyggd.
- Flyktingar skickar kors och tvärs över landet, ofta med kort varsel och att nu som regeringen gör avskaffa Integrationsministern är helt fel, menar Annie Lööf, som vill se en snabb förändring av hela flyktingmottagandet. Det är inte rimligt att kommunerna bara ska ta emot och sedan inte få täckning för sina extra kostnader. Här måste staten gå in och ge full kompensation, säger Annie Lööf och får applåder av auditoriet.

Tufft för kommunerna
- Håller helt med Annie Lööf i hennes bakläxa till regeringen om att kommunerna inte får kompensation. Vi har själva erfarenheter av detta, då varje utgift vi har för flyktingar måste in och detaljgranskas av Migrationsverket. Ofta måste vi återkomma till Migrationsverket med en motivering och förklaring, säger Anders Ljung, distriktsordförande för Centerpartiet i Kinda kommun.
- Hela systemet är krångligt och otillräckligt. Vi måste få kompensation för de kostnader vi har för skola, socialtjänst och annat kopplat till asylboenden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om