Ansökningar om avhysningar ökar

Nu ska kommunen satsa 2, 4 miljoner kronor extra på att bekämpa hemlösheten och pengarna ska användas till för att anställa ytterligare fyra årsarbetare som ska hjälpa de som redan arbetar med frågorna.

Linnea Darell vill satsa på förebyggande åtgärder. Foto: Alexzandra Persson

Linnea Darell vill satsa på förebyggande åtgärder. Foto: Alexzandra Persson

Foto:

Linköping2013-10-24 07:04


Förutom att man skjuter till mer pengar ska en avsiktsförklaring skrivas under av berörda parter kring ett utökat arbete för att förebygga vräkning och uppsökande arbete.
Omsorgsnämnde och Socialnämnden gårnu i spetsen för arbetet och begär extra medel från kommunstyrelsen.

Viktig fråga
Allt fler människor i hela landet har hamnat utanför den ordinarie bostadsmarknaden. Ansökningarna om avhysningar har ökat under 2013 och även genomförda vräkningar ligger redan på en alarmerande nivå vid halvårsskiftet 2013. Vad som dessutom är mer besvärligt är frågan om att fler barnfamiljer drabbas av vräkningar än vad som tidigare har varit fallet. Det är alltid barnen som far mest illa vid en avhysning genom att man får byta skola och tappar sina kamrater.
- Utformningen av det här arbetet visar att hemlöshet inte enbart är en socialpolitisk fråga, utan ett samhällsansvar i stort och i hög grad en bostadspolitisk fråga. Därför deltar även samhällsbyggnadsnämnden tillsammans med omsorgs- och socialnämnderna, säger omsorgsnämndens ordförande Linnéa Darell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om