Anställd stal på apotek

Den kvinnliga receptarien fångades på film då hon stal narkotikaklassade läkemedel på sitt arbete. Nu har Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, beslutat om att hon ska ställas under prövotid i tre år.

Linköping2016-03-10 13:53

Ett apotek i Linköping hade under en längre period problem med svinn av läkemedel. I april 2014 beslöt ledningen att ta tag i problemet och försöka ta reda på vad svinnet berodde på och man lät därför sätta upp en övervakningskamera där läkemedlen förvarades.

En receptarie på apoteket filmades när hon stoppade på sig en förpackning med det narkotikaklassade läkemedlet Stilnoct. När hon ställdes mot väggen medgav hon stöld men inte av det aktuella preparatet. Receptarien åtalades och Linköpings tingsrätt ansåg att det var ställt bortom allt rimligt tvivel att det verkligen var 100 tabletter Stilnoct som kvinnan stal. Receptarien, som förlorade sin anställning vid det aktuella apoteket, fick villkorlig dom.

Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, har nu beslutat att kvinnan ska ställas under en treårig prövotid. Att hon under arbetstid gjort sig skyldig till brott anses påverka förtroendet för henne. Under prövotiden är receptarien bland annat skyldig att informera Inspektionen för vård och omsorg om var hon bor och vem som är hennes arbetsgivare. Hon är också skyldig att omedelbart informera sin arbetsgivare om att hon har prövotid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om