Arbetarrörelsen mönstrar upp inför valen

Hela fjorton första maj-demonstrationer hade fått tillstånd av polisen i Östergötland igår. Ingen av dessa demonstrationer bedömdes ha någon högre hotbild. Men polisen i Östergötland fick vara med och förstärka i Jönköping med tre ordningsgrupper, sammanlagt tjugo poliser. Detta på grund av att högerextrema Svenskarnas Parti beviljats demonstrationstillstånd.

Första majtåget växte längs marschvägen.

Första majtåget växte längs marschvägen.

Foto:

Linköping2014-05-02 06:54


Svenskarnas parti har, liksom förra året, fått demonstrationstillstånd i Jönköping och förra året blev det oroligt när de möttes av motdemonstranter därför var det poliser från polismyndigheterna i Västra Götaland, Stockholm, Södermanland och Östergötland att finnas på plats i Jönköping under första maj.

Lugnt i Linköping
I Linköping hade feministiskt initiativ, vänsterpartiet och socialdemokraterna mötes- och demonstrationstillstånd och allting gick lugnt tillväga. Vänsterpartiet demonstrerade i Linköping för att stoppa privatiseringarna av välfärden och en rättvisare politik. Några hundra tågade till Trädgårdsföreningen för att lyssna på riksdagskandidat Linda Snecker, Emil Broberg, som är ordförande Vänsterpartiet Linköping, Akiko Ahlstrand från ung vänster och Monica Ericsson, gruppledare i fullmäktige.
Socialdemokraterna samlade som vanligt flest folk i sitt tåg. Uppe på Borgården vid samlingen såg det lite glest ut till en början men allt eftersom demonstrationen ringlade sig ned mot S:t Larsparken växte deltagarantalet.
Demonstrationen växte till ett av de större tågen på senare år. Vädret var inte det bästa men under valår brukar uppslutningen vara bättre än vad den är under mellanperioden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om