Arbete med unga får 200 000

Stadsmissionen får 200 000 i bidrag av bildningsnämnden för sin samtalsverksamhet Sputnik som riktar sig till ungdomar. Pengarna betyder att projektet kan fortsätta sin verksamhet som tidigare.

Många ungdomar kommer till socionom Maria Nilsson på Stadsmissionen.

Många ungdomar kommer till socionom Maria Nilsson på Stadsmissionen.

Foto:

Linköping2012-12-22 05:05


- Jättekul. Det är en bra julklapp.
Det innebär att vi även fortsättningsvis kan ta emot unga i kris, säger Maria Nilsson, socionom och en av de två anställda i projektet Sputnik.
Sputnik som drivs i Stadsmissionen regi är en kostnadsfri samtalsverksamhet som riktar sig till ungdomar i åldern 16-25 år.
Till verksamheten på Hamngatan kommer unga som har funderingar de vill tala med en utomstående vuxen om.
- Det kan gälla relationer, både till sig själv och andra, mobbing och de höga krav man har på sig själv, säger Maria Nilsson.Alla som söker sig till Sputnik erbjuds tre samtal, vill man fortsätta att prata efter det är man välkommen att göra det.

Många tar kontakt
- De flesta samtalar ungefär en termin, men det finns de som fått stöd i upp mot två år, säger Maria Nilsson. Förra året sökte 1 000 ungdomar kontakt med någon av Sputniks verksamheter som även innefattar läger, tjej- och killgrupper och besök ute på skolor.
- Jag tolkar det som positivt att så många söker kontakt med oss. Jag tror att många ungdomar tycker det är positivt att vi inte är en myndighet.
Trots det har man en kontakt med barn- och ungdomspsyktatrin, BUP, och med kuratorer på skolor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om