Arbis arrangerar heldag för tjejer

På lördag är det tjejdag med aktiviteter och underhållning på Arbis. Det är tredje året i rad som Girlpower går av stapeln och förra året var det över 200 tjejer som besökte mässan. I år hoppas arrangörerna på minst lika många besökare.

Magdalena Eriksson är en utav arrangörerna. Foto: Kajsa Nilsson

Magdalena Eriksson är en utav arrangörerna. Foto: Kajsa Nilsson

Foto:

Linköping2013-02-05 07:50


Girlpower är den enda mässan i sitt slag i Linköping. Mässan arrangeras i samarbete mellan olika föreningar och institutioner som arbetar med tjejer.  Magdalena Eriksson är en av arrangörerna och representerar tjejföreningen Diva.
- Det är många som har visat intresse för att bidra till att Girlpower 2013 blir bra, säger Magdalena Eriksson. Det blir många olika utställare och workshops i Arbis lokaler.

Varierade aktiviteter
Dagen kommer bjuda på bland annat danspass, feministiskt självförsvar, hårstyling, tv-spel, arrangörs- och musikverkstad, skapandeverkstad, massage och musikuppträdanden.Vanligtvis riktar sig ungdomsverksamheter till killar, det här är ett sätt att nå ut till specifikt tjejer, berättar Magdalena Eriksson. För att locka tjejerna har vi bett olika företag att vara med och bidra till de goodiebags som kommer delas ut till de femtio första besökarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om