Arenabolaget nya mjölkkossan

Med jämna mellanrum presenterar kommuner effekterna av de satsningar man gjort på turism och utbudsaktiviteter. Värdet av en arena, konserthus och idrottshall har naturligtvis ett egenvärde för de lokala skattebetalarna.

Nöjda är Paul Lindvall, Sofia Zete från HUI samt Johan Rustan vd Arenabolaget.

Nöjda är Paul Lindvall, Sofia Zete från HUI samt Johan Rustan vd Arenabolaget.

Foto:

Linköping2012-04-18 06:43


Men ibland behöver man visa upp diverse intäkter från folk som inte betalar skatt i kommunen. Med andra ord de pengar som turister lägger på tjänster vid sina besök rättfärdigar ytterligare en gång de kostnader som publika arrangemang medför.

Skattade siffror
HUI Research är den hopslagna organisation genomför beräkningar av turistekonomiska intäkter i samband publika evenemang och möten.
Igår var det dags igen att dra slutsatser av hur mycket turismen drar in åt Linköpings näringsliv.
Årets siffror är högre än någonsin. Inte mindre än 109 miljoner kronor har enligt beräkningarna genererats under 2011.
Arenabolaget har precis avslutat ett verksamhetsår med internationella kongresser och stora publika evenemang. Under 2011 presenterade bolaget publikdragare som Handbolls-VM och Melodifestivalen och flera stora internationella kongresser.
- Utredningen visar tydligt att det finns stora vinster i att satsa på evenemang och mötesmöjligheter i en stad. Ju fler besökare och arrangemang vi lyckas attrahera till Linköping, desto bättre möjligheter för restauranger, affärer, hotell och övrigt näringsliv. Stora evenemang, internationella konferenser och andra viktiga möten är av stor betydelse för näringslivet. Bra för jobben och bra för lönsamheten, säger en nöjd Paul Lindvall. 109 miljoner motsvarar värdet på turisternas konsumtion i samband med att de varit på en konferens eller ett evenemang. 109 miljoner är 14 miljoner mer än bolagets arrangemang genererade 2010, vilket motsvarar en ökning på 15 procent. Arenabolaget har under några knackiga startår dragits med underskott något som man hela tiden har haft kommunfullmäktiges sanktion för.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om