Arenan klarade första inspektionen

Fotbollsarenan i Kallerstad börjar ta form på allvar. Igår besökte inspekterade delegater från UEFA bygget för första gången på plats.

Marie Reinecke, EM-projektledare Linköpings kommun och Göran Havik, SvFF, under läktaren.

Marie Reinecke, EM-projektledare Linköpings kommun och Göran Havik, SvFF, under läktaren.

Foto:

Linköping2012-09-27 06:40


Linköpings nya fotbollsarena kommer vara en är en av spelplatserna för dam-EM nästa sommar. Ett europamästerskap ställer höga krav på arenorna olika funktionaliteter och utrymmen för både funktionärer, åskådare och media. En grupp på 25 personer från UEFA och Svenska Fotbollsförbundet är just nu ute på en rundresa i Sverige för att kolla på de olika spelorternas anläggningar.

Regelbundra rapporter
Arenan i Linköping är den enda som inte är klar än, men det oroade inte UEFA:s tävlingsansvarige Mikael Salzer när han besiktade bygget med sina kollegor.
- Vi är inte oroliga på något sätt. Vi kommer få regelbundna rapporter hur bygget fortskrider, säger han.
- Det är inte många arenor av den här typen, 8 000 - 12000 åskådare, som har alla de funktionaliteter som krävs för att arrangera ett EM.

Plattformar
De 15 delegaterna från UEFA kommer alla ha ett operativt ansvar under själva mästerskapet.
- Det är så spännande att de är här och tittar på arenan på riktigt för första gången, säger Marie Reinecke, kommunens projektledare för EM-värdskapet.
De har tittat speciellt på olika mediafrågor som kameraplattformar, vinklar, pressläktare, kabeldragning och uppställning av mediabussar. Enligt Marie Reinecke gav dem överlag ett gott betyg.
- Det var någon kameraplattform som kanske ska ändras, men vi kommer diskutera fram och tillbaka för att komma fram till en lösning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om