Årets nybyggare är utsedda

I går belönades Livskvalité 1 och Top Städ Service i Sverige med utmärkelsen Årets Nybyggare 2014 i Östergötland. Priset ges till östgötska företagare med utländsk bakgrund.

Kirakola och Damian De Luca tog emot priset Årets Nybyggare.

Kirakola och Damian De Luca tog emot priset Årets Nybyggare.

Foto:

Linköping2014-09-18 06:48


Landshövdning Elisabeth Nilsson delade ut priset vid en ceremoni i Linköpings slott.
- Jag tror att utmärkelsen sporrar företagen att fortsätta, och det betyder mycket för självkänslan, säger Elisabeth Nilsson.
HMK Carl XVI Gustafs utmärkelse Årets Nybyggare instiftades 1999 och har delats ut varje år sedan dess.
- De som får utmärkelsen blir föredömen. Inte minst i en situation då det är lätt att man pratar om invandring som ett problem. Det gör att det blir ännu viktigare att lyfta fram alla goda exempel på människor som bidrar till utveckling i vårt samhälle, menar Elisabeth Nilsson.

Nystart och Pionjär
Priset delas in i kategorierna Årets Nybyggare - Nystart, som belönar företagare som under en kort tid i Sverige och med begränsade resurser har startat och utvecklat ett företag. Och Årets Nybyggare - Pionjär, som belönar företagare som har skapat ett tillväxtföretag och står för nytänkande i sin bransch.

Medarbetarna är viktigast
Top Städ Service i Sverige vann Årets Nybyggare - Pionjär. Företaget startades 1997 och ägs av Kirakola och Damian De Luca. I dag omsätter företaget över 40 miljoner kronor och sysselsätter ungefär 130 personer.
- Det allra viktigaste är våra medarbetare, de ska också ha en eloge, säger Kirakola De Luca.
Verksamheten finns i åtta städer och är inriktad enbart mot företagskunder.
- Att få den här utmärkelsen är det nästa steget i utvecklingen, eftersom vi kanske upptäcks av andra som inte hade upptäckt oss, säger Damian de Luca.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om