Arkitekttävling för Lill-Valla

Nu är den öppna arkitekttävlingen för Lill-Vallas lekpark i full gång. Lekparken är planerad att byggas om i två etapper. En etapp ska stå klar sommaren 2014. Den andra etappen, en mindre del ska sparas till år 2016 för att kunna invigas i samband med "LinköpingsBo2016", kommunens stora samhällsbyggnadsprojekt.

Johan Lundgren drog i veckan igång arkitekttävlingen för Lillvalla.

Johan Lundgren drog i veckan igång arkitekttävlingen för Lillvalla.

Foto:

Linköping2012-03-17 05:06


Linköpings kommun har nu bjudit in till en allmän projekttävling för den nya- och större temalekparken i Valla. Tävlingsprocessen sker i samråd med Sveriges Arkitekter och naturligtvis i enlighet med lagen om offentlig upphandling.

Häftigaste parken
Tävlingsdeltagarna uppmanas att ta fram idéer de aldrig vågat testa förut, låta kreativiteten vara ledstjärna och att tänka utanför ramarna. Lekparken ska ha ett unikt tema som ska kunna marknadsföras nationellt och internationellt.
- Kunskap, kreativitet och social hållbarhet ska känneteckna området där lekplatsen ska ligga.
Den här tävlingen är dels en del av utvecklingen av verksamheten i Friluftsmuseet Gamla Linköping men samtidigt är den en del av vår stora bomässa som invigs sommaren 2016. Lekparken ska vara en mötesplats för alla.
Den ska också utvecklas som ett besöksmål med många spännande upplevelser, säger Johan Lundgren ordförande i kultur- och fritidsnämnden och Muharrem Demirok ordförande i samhällsbyggnadsnämnden med en mun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om