Åskådare skadad vid AIK matchen

Efterspelet till LHC - AIK matchen blev bedrövligt för alla som vill ha en skön stund som besökare vid ett idrottsevenemang. Förutom att vakter och polis blev skadade av huliganer fick även en åskådare skador i samband med hockeymatchen.

Vem ska stå för bevakningskalaset?

Vem ska stå för bevakningskalaset?

Foto:

Linköping2013-01-08 07:35


En åskådare som inte tillhörde de bråkande supportergrupperna fick alltså ett  föremål kastat på sig under matchen. Det var troligen ett mynt som träffade en flicka i tonåren var vid hon åsamkades en sårskada kring ett öga.

Högriskmatch
Flickan togs om hand av sjukvårdspersonal och det är inte känt om flickan behövde ytterligare vård efter händelsen. Polisen utesluter ej heller att ytterligare personer kan ha skadats vid sportarrangemanget.
Matchen föregicks av och framförallt avslutades med en hel del stök och bök på- och utanför ishockeyplanen. Det har i efterhand framkommit att minst en åskådare skadats av ett kastat föremål.
Det blev som väntat  diverse skadegörelse och allmän ordningsstörning när AIK supportrarna besökte  Linköping och det är tyvärr alltför vanligt att arenaidrotter kringgärdas av meningslösa aktiviteter. Huliganfenomenet har uppmärksammats av regeringen under 2012 man har därför  tillsatt en utredare,  före detta polischefen Björn Ericsson, för att han ska komma med några konstruktiva förslag.
- Björn Ericssons utredning har lämnat ett delbetänkande med en rad skarpa för slag 0ch ett slutligt förslag kommer i mars och då kan vi ta ställning till vilka åtgärder som ska vidtas, säger Finn Bengtsson från moderaternas östgötabänk i riksdagen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om