Aslan och Khalili Tryggvestipendiater

Årets Tryggvestipendiater utsågs för ett tag sedan vid en ceremoni i stadshuset där Linköpings borgmästare Helena Balthammar samt Fredrik Törnqvist VD för Stångåstaden delade ut presentkort, en björn, blommor och ett diplom

Tryggvestipendiaterna Nuri Aslan och Sahar Khalili vid ceremonin i stadshuset. Foto: Tommy Pettersson

Tryggvestipendiaterna Nuri Aslan och Sahar Khalili vid ceremonin i stadshuset. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2017-10-18 09:30

Det är svårt att tänka sig några mer värdiga stipendiater än de som ärades denna gång. Nuri Aslan och Sahar Khalili, föreningsledare från KFUM, uppmärksammades 2017 för att de är två personer som gjort och gör insatser i syfte att få en tryggare vardag.

Eldsjälar i förorterna personifierade

Stångåstaden skapade trygghetsstipendiet redan 2001 för att stimulera insatser som skapar trygghet i flerbostadsområden. En grund för ett trygghetsarbete i en stadsdel är att det finns engagerade människor, eldsjälar, som tar initiativ till och är uthålliga för att förbättra olika bostadsområden vilket verkligen Nuri och Sahar är levande bevis på i flera av de bostadsområden i Linköping som byggdes under miljonprogrammets dagar.

Motivering Tryggvestipendiater år 2017:

Juryn, som består av Stångåstaden samt representanter för polisen, räddningstjänsten och Linköpings kommun, utsåg i år två stipendiater vilket är ovanligt och motiveringarna lyder som följer:

"Sahar Khalili Sahar är en ledare som brinner för sin uppgift. Hon skapar möjligheter för barn och ungdomar som tidigare inte varit föreningsaktiva. Hon ser möjligheter och potential i varje ungdom, och har med sin positiva och karismatiska inställning bidragit till att ungdomar känner mer trygghet i sin tillvaro.

Sahar har ett orubbligt engagemang i integrationsarbetet och är en viktig kugge i vårt engagemang för barn och ungdomar i Berga. Hon har också förmågan att hitta samverkan med andra aktörer, vilket gör arbetet ännu mera framgångsrikt".

"Nuri Aslan är en eldsjäl som brinner för att skapa aktiviteter för unga. Ingenting är för svårt - allt går att lösa! Idrott och kultur, närvaro och vuxenstöd. Glädje och samvaro skapar en bra kombination för att lyckas. Nuri är en av nyckelpersonerna för att skapa ett bättre Linköping. Han sprider trygghet och skapar gemenskap mellan barn, unga och vuxna".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om