Åtalas för mordförsök

Nu åtalas en 34-årig man för mordförsök på en 24-årig man som senare mördades på den tredje mars på Slöjdgatan. Ytterligare två män åtalas nu för samma brott.

Linköping2015-06-03 06:43


Vad som ligger bakom mordet på Slöjdgatan och även det mordförsök på en 24-årig man är ännu inte klarlagt men enligt det åtal som vice chefsåklagare Eva Nemic Nordh så kan det röra sig om obetalda skulder som den nu mördade 24-årigen haft till den åtalade 34-årigen. Vi ett flertal tillfällen mellan den 3 och den 15 augusti förra året ska den nu åtalade mannen hotat att döda 24-åringen via telefonsamtal eller sms.

Sökte upp
Den sjunde i samma månad ska 34-åringen tillsammans med fem andra personer sökt upp 24-årigen på en adress i Vasastaden i Linköping. Han var dock inte närvarande vid tillfället men han blev då uppringd och hotad till livet även denna gång. Konfliken ska enligt åtalet fortlöpt under hela hösten och i december, den åttonde för att vara mer exakt, så sökte 34-årigen tillsammans med två andra män upp 24-årigen på en adress i Skäggetorp. Männen ska då varit beväpnade med olika typer av tillhyggen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om