Åtalet dröjer om dödskörningen i city

Kammaråklagare Malin Axelsson begärde i måndags förlängd utredningstid av dödskörningen av en 57-årig kvinna den sjunde februari då hon inväntar besked från rättsläkaren bland annat.

Linköping2016-03-09 12:07

Det var söndagen den sjunde februari som en 31-årig man, påverkad av alkohol och troligen av andra preparat, körde ihjäl en 57-årig kvinna. Mannen ska ha framfört den bil han körde i hög hastighet och på trottoaren. Vid kollisionen ska kvinnan flugit nära trettio meter och sedan landat på motsatt sida. Kvinnan ska ha avlidit omedelbart. Ansvarig förundersökningsledare är kammaråklagare Malin Axelsson. Åtal mot mannen skulle varit väckt igår den 24 mars klockan elva men Malin Axelsson har begärt två veckors respit då man, bland annat, inväntar svar från olika instanser.

- Just nu väntar jag in vad rättsläkaren kommit fram till och det tar oftast upp till mellan fyra och fem veckor, menar Malin Axelsson som begärt förlängd tid tills åtalet ska vara inlämnat. Denna gång vill hon ha fram till fredagen den 18 mars på sig.

- Vi ska dessutom genomföra ytterligare förhör med den misstänkte samt några ytterligare vittnen. Detta ska vi klara av innan veckan är slut, fortsätter Malin Axelsson. Hon är inte det minsta orolig om att de inte nu skulle bli klara till den 18 mars.

- När det gäller den bil han framförde då han körde ihjäl den 57-åriga kvinnan så har det funnits en misstanke om olovligt brukande men den delen av utredningen lades ner. Han hade dock använt sin mors bil utan att hon vetat om det eller ens tillstyrkt att han kört den, menar Malin Axelsson avslutningsvis

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om